top of page
  • Writer's picturemake574

Luomenpoisto RF-laitteella

Päivitetty: 18. jouluk. 2019

Luomien poisto

Luomien, syylien ja papilloomien poisto sähkökirurgisella (RF) menetelmällä on nopeaa, turvallista ja kivutonta. Toimenpiteestä ei jää ompeleita, eikä arpia.


Luomet, syylät ja papilloomat


Luomet, syylät ja papilloomat kasvoilla tai vartalolla häiritsevät usein ihmisen arkielämää: ne näyttävät epäesteettiseltä tai häiritsevät ihon hoitoa (esim. parranajoa) ja saattavat ärsyyntyä vaatteiden tai korujen käytöstä. Nämä kaikki ovat hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka kuitenkin voivat joskus tulehtua tai muuttua pahanlaatuisiksi.

Riskien vähentämisen takia luomet on suositeltava poistaa etukäteen turvallisella ja täysin kivuttomalla (RF) sähkökirurgisella menetelmällä.

Toimenpiteen jälkeen poistetun luomen tilalle ei laiteta ompeleita, siihen ei jää arpia, eikä menetelmässä ole postoperatiivisia riskejä. Tämän takia menetelmä sopii kaikenikäisille ja eri ihotyypin omaaville ihmisille.


Mitä toimenpiteessä tapahtuu?

Aluksi lääkäri tekee alustavan ihotutkinnan ja keskustelee potilaan kanssa luomien poiston tarpeellisuudesta. PAD-pala otetaan toimenpiteen aikana, jos on tarve varmistaa, onko luomi hyvänlaatuinen.Ennen toimenpiteen alkua lääkäri puuduttaa kudokset luomen ympäriltä, sitten poistaa luomen ja sen jälkeen laittaa antibioottilaastarin, joka potilaan täytyy poistaa seuraavana aamuna.Toimenpiteen jälkeen potilaan pitää peittää haava kevyesti Bepanthen emulsiovoiteella (saa apteekista ilman reseptiä) 2-3 kertaa päivässä 4 -5 päivän ajan. Suihkun jälkeen haava pitää pyyhkiä puhtaalla pyyhkeellä ja laittaa uusi kerroin Bepanthenia. Haava paranee n. viikon aikana.Jotta haava paranisi hyvin, kuivan kuoren poistaminen on kiellettyä, sillä sen alla muodostuu uutta ihoa. Jos haava on helposti ärtyvässä paikassa (esim. kainalossa), voidaan se peittää laastarilla muutaman ensimmäisen päivän ajaksi.Puolen vuoden ajan toimenpiteen jälkeen auringonoton yhteydessä täytyy käyttää aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin.Saunassa potilas ei saa käydä viikkoon toimenpiteen jälkeen.Urheilun harrastamista saa jatkaa normaaliin tapaan.


Sähkökirurginen (RF) luomien, syylien ja papillooman poisto ei sovi ihmisille joille on asennettu sähkötahdistin.
1 621 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page