top of page
influnssa.jpg

INFLUENSSAROKOTUS

Influenssarokote annetaan injektiona olkavarteen.  Suojan kehittyminen vie yleensä noin kaksi viikkoa.

Voimme rokottaa samalla kertaa koko perheen tai puolison. Varaa jokaiselle oma aika rokotukseen. Rokotusaika on noin 10min / hlö.

Ajantasainen influenssakatsaus (THL)

Influenssarokotteen haittavaikutukset ovat harvinaisia ja niitä esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista: Nenäsumuterokote voi aiheuttaa nuhaa ja nenän tukkoisuutta.

Pistettävät rokotteet voivat aiheuttaa rokotuskohdan punoitusta ja aristusta. Joskus rokotetuille tulee lihas- ja nivelkipua, päänsärkyä tai lämpöä. Oireet menevät ohi parissa päivässä. Niitä voit hoitaa kuume- ja kipulääkkeillä.

Vakavia haittoja, kuten vakava allerginen reaktio eli anafylaksia, ilmenee hyvin harvoin. Influenssarokotteen jälkeen voi tulla lieviä flunssan kaltaisia oireita, jotka kuuluvat rokotteeseen ja menevät pian itsestään ohi. Huomioithan, että nämä lyhytkestoiset rokotusreaktiot eivät ole syy hakeutua koronavirustestiin.

Jos rokotuksen jälkeiset oireet kestävät yli vuorokauden ja/tai rokotettu tuntee itsensä selkeästi sairaaksi, kuumeiseksi ja hänelle tulee hengitystieinfektion oireita, hänen tulee siinä tapauksessa olla yhteydessä terveydenhuoltoon mahdollisen samanaikaisen koronavirusinfektion arvioimiseksi.

Keskustele asiasta lisää rokotteen antajan kanssa lisää.

Älä tule kuumeisena rokotukseen. Lisäksi olisi hyvä välttää rokotuspäivinä raskasta työtä (näin voi osaltaan ehkäistä rokotuskäsivarren kipuilua). Kuumeinen infektio on rokotuseste.

Rokotuksen jälkeen pyydämme asiakasta odottamaan noin 15 minuuttia mahdollisten reaktioiden varalta.

 

bottom of page